pátek 22. dubna 2016

Kokosové šampomýdlo

Na Nový rok jsem udělala rozhodnutí, že se zkusím obejít bez šampónu. Mezi svátky jsem narazila na pár zajímavých článků a po kratší rešerši jsem se odhodlala opravdu zkusit přestat používat šampón. Byla tu ještě jedna okolnost, bez které bych se do toho asi nepustila - Vojtík byl nemocný a já věděla, že s ním budu minimálně další tři týdny zavřená doma v teple, takže jsem se nebála, že bych si udělala ostudu s mastnými a ošklivými vlasy. Vlastně jenom před Honzou, ale v porovnání s přibíráním a rostoucím břichem mi to přišlo celkem nepodstané :-)
Jak se o vlasy starám, když nepoužívám šampón, si ještě schovám na detailnější článek. Dneska se s vámi chci podělit o nadšení ze svého prvního domácího mýdla... 
Dosavadní mytí vlasů mi zabírá malinko víc času, než by zabralo nanesení šampónu a opláchnutí pěny. Což není na škodu, vlastně si to celkem užívám, ale něco mi říká, že s druhým miminkem nebudu mít tolik času pro sebe a budu ráda za každou ušetřenou minutu. Zkoušela jsem se vrátit k běžnému šampónu, ale zjistila jsem, že to, co mi dělá s vlasy (křehké, tenké, druhý den mastné), už nechci snášet. 
Alternativu jsem našla v šamponovém mýdle (mýdle na vlasy?) od mommypotamus.com. Mýdlo se technicky povedlo, což znamená, že vypadá a chutná jako mýdlo... Večer mám v plánu vyzkoušet, jak funguje na vlasy. 

Držte mi palce, dám vám vědět! 

P.S. Zvolila jsem neparfémovanou verzi, v mýdle je pouze kokosový olej, voda a hydroxid. Prostě taková čistá verze - i z toho důvodu, že nevím, jak bude aroma zvládat miminko. Zbylo mi pár volných kousků, které ráda věnuji, ať je nesuším ve skříni. Máte někdo chuť vyzkoušet?


1 komentář: